Speakers

Florin Jianu
Florin Jianu
Florin Jianu este președinte al Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România, singura organizație reprezentantivă pentru IMM-uri la nivel național, și vicepreședinte al Uniunii Europene a IMM-urilor (IMM-uri), un susținător puternic al mediului de afaceri național și european, cu o abordare bazată pe inovație și încurajarea antreprenoriatului în rândul tinerilor. Din martie până în decembrie 2014 a fost ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism și președinte al Uniunii Europene a Tinerilor Întreprinzători (Young Entrepreneurs of the European Union – JEUNE) din ianuarie 2012 până în martie 2014. De asemenea, din ianuarie 2008 până în martie 2014, Florin Jianu a fost președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România. În luna ianuarie 2017, a fost ministru pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, demisionând la 2 februarie 2017. , timp în care a lucrat la o nouă lege pentru IMM-uri, o strategie pentru mediul de afaceri pentru perioada 2014-2020 sau legi privind crowdfunding, business angels și incubatoare de afaceri, fiind, de asemenea, cel care a creat programul „Start-up Nation – România”.
Ovidiu Nicolescu
Ovidiu Nicolescu
Ovidiu Nicolescu este profesor universitar doctor, directorul Centrului Național de Excelenă pentru Studii de Management Comparat International – Facultatea de management, Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti,Președinte de onoare al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), vicepreședinte Uniunea Europeana a Artizanatului si a Intreprinderilor Mici sI Mijlocii (UEAPME), Vicepreşedinte Asociatia Mondială a Intreprinderilor Mici si Mijlocii (WASME), membru în Grupul de sprijin pentru IMM-uri privind FP7 – Comisia Europeană, membru in Comitetul Fondului Social European,studii în marketing internațional la Institutul Internaţional de Marketing – Harvard Business School, Boston,specializări la Univeristatea din New York (NYU), Fundaţia Europeană pentru Cercetări în Management Estoril – Portugaliase, IESE Barcelona, Universităţile din Liege, Grand, Bruxelles şi Louvain.
Nelu Bălașa
Nelu Bălașa
Nelu Bălașa este economist, antreprenor, Președintele Consiliului Local al Intreprinderilor Mici și Mijlocii Călărași, manager de proiect,formator, facilitator, promotor, specialist în lobby&advocvacy, membru în Consiliul Consultativ al AJOFM Călărași, membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Călărași , profesor de științe economice, jurnalist
Stefan Radu Oprea
Stefan Radu Oprea
Ștefan Radu Oprea are o experiență vastă în domeniul privat acumulată ca manager al unor companii din domeniul construcțiilor, transportului internațional sau importului, dar ca și consultant în domeniul proiectelor europene. Din 29 ianuarie 2018 ocupă funcția de ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
Din această postură, Ștefan Oprea este ministrul care trebuie să găsească soluții pentru problemele IMM-urilor, cele care, prin numărul lor, dar și prin dinamismul și varietatea obiectelor de activitate, reprezintă unul dintre factorii creșterii economiei românești.
Dragoș Anastasiu
Dragoș Anastasiu
Dragoș Anastasiu este Președintele Grupului Eurolines România iar din 2015 a intrat in industria hotelieră, prin achiziția unui resort de 4 stele în Delta Dunării, Green Village.

A hotărât să devină antreprenor în urmă cu 24 ani, abandonând o cariera sigură și confortabilă de doctor, în favoarea unei oportunități de business apărute din senin. De atunci, s-a implicat activ în crearea și dezvoltarea mai multor firme – tour operare și servicii de rent a car, taxi și servicii de leasing, imobiliare și dezvoltare IT.

A fost mereu implicat în activități asociative, întâi ca Președinte al Asociatiei Cărăușilor Particulari (ACPR), apoi ca Președinte al Asociației Nationale a Agențiilor de Turism (ANAT), incercand, prin proiecte colective, sa ajute la evolutia industriilor reprezentate.

In prezent este Președinte al Camerei de Comert și Industrie Româno-Germane, membru al Romanian Business Leaders , Membru al Task Force Antreprenoriat și Leader al Task Force Turism în cadrul Coalitiei Pentru Dezvoltarea României.

Vasile Iliuță
Vasile Iliuță
Președintele Consiliului Județean Călărași, antreprenor,Președintele grupului de producători Consorțiul de Extensie și Dezvoltare Rurală Vîlcelele, a fost primar patru mandate și deputat.
Andreea Paul
Andreea Paul
Andreea Paul este președintele organizației neguvernamentale INACO – Inițiativa
pentru Competitivitate.doctor în economie, conferențiar universitar la Facultatea de Relații Economice Internaționale a Academiei de Studii Economice din București. opt ani cercetător la Institutul de Economie Națională al Academiei Române, trei ani consilier la Administrația Prezidențială, trei ani la Parlamentul European, apoi trei ani consilier pe probleme economice a doi premieri în Guvernul României și patru ani deputat în Parlamentul României.
Roxana Paţurcă
Roxana Paţurcă
Roxana-Natalia Pațurcă este senator român, ales în 2016 pe listele PSD Călărași. Ea este profesor de finanțe-contabilitate la Colegiul Economic din Călărași, președinte executiv al organizației județene a PSD, dar și membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Senat, acolo unde se află în prima linie a discutării, amendării și promovării pachetelor legislative care sunt gândite pentru sprijinirea antreprenoriatului autohton.
Roxana Mînzatu
Roxana Mînzatu
Roxana Mînzatu este deputat român, iar începând cu data de 7 iunie 2019 este ministru al Fondurilor Europene, postură în care are ca primă sarcină creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene în beneficiul companiilor românești. De succesul activității sale ca ministru al Fondurilor Europene depinde și succesul multor IMM-uri românești, cele care sunt deja sau urmează să fie beneficiare ale proiectelor specifice.
Marius Bostan
Marius Bostan
Marius Bostan a inițiat mai multe companii, este un investitor în serie și pe piața de capital, are o mare experiență managerială, ca membru în diverse consilii de administrare ale unor companii, fonduri sau organizaţii non-profit. A fost în boardul Fondului Roman de Dezvoltare Socială, fondator și Președinte al FNTM, co-fondator al VMB Partners pionier al obligațiunilor municipale și a adus prin aportul său finanţare inteligentă pentru dezvoltare, care a adus economii importante la bugetele locale. A condus mai multe proiecte care au promovat cultura de afaceri modernă în România și este implicat în mai multe proiecte civice. Marius Bostan este membru al Romanian Business Leaders și este iniţiatorul proiectului RePatriot.
Eugen Orlando Teodorovici
Eugen Orlando Teodorovici
Eugen Orlando Teodorovici este un economist cu multă experiență, în prezent senator din partea Partidului Social Democrat. A îndeplinit mai multe funcții publice în diferite ministere și agenții, inclusiv funcția de ministru al finanțelor publice și de ministru al fondurilor europene, iar acum este ministru al Finanțelor Publice în Guvernul condus de Viorica Dăncilă.
Cu experiența vastă pe care o deține în domeniul economiei și finanțelor, dar și din postura de ministru, Eugen Teodorovici a căutat mereu căi prin care să sprijine antreprenoriatul românesc prin măsuri fiscale sustenabile, dar și căi prin care să faciliteze accesul antreprenorilor români la fonduri europene.
Dragoș Coman
Dragoș Coman
Dragoș Coman- a intrat oficial in rândul antreprenorilor din România la vârsta de 21 de ani când a importat primul container cu produse din Republica Populară Chineză. De atunci și până astăzi a deținut in lanț de magazine ce aveau ca principal profil comerțul cu amănuntul ca mai apoi sa investească in zona de alimentație publică. În paralel s-a licențiat in științe politice absolvind programul de masterat ( Managementul Sectorului Public ) in cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Timp de doi a ocupat funcția de director al cancelariei prefectului de Călărași iar în 2016 a fost ales viceprimar al municipiului Călărași poziție pe care o ocupă și astăzi.
Nazim Dogan
Nazim Dogan
Nazim Dogan este Președinte Turk Invest România-Türk Yatırım Derneği